Recepti - Juhe - Čorbe

30 listopada 2008

Juha od krupice s bademima

Sastojci: 60g. oguljenih, prženih
badema
1 prstohvat soli
4 žlicu krupice
1 žlicu maslaca
3/4 l juhe od mesa ili povrća
3 žumanjka
1/8 l vrhnja
po 1 prstohvat soli i papra

Priprema juhe: Pržene bademe usitnimo u mlincu za bademe ili stucamo u mužaru. Bademe osolimo i ugrijamo uz stalno miješanje u vatrostalnoj posudi ili u loncu. Dodamo krupicu, propržimo je pa u smijesi krupice i badema rastopimo maslac. Malo pomalo dolijemo juhu od mesa ili povrća. Juhu češće miješamo na blagoj vatri. Kad zakuha pustimo krupicu da na blagoj vatri bubri 10 minuta. Žumanjke razmutimo s vrhnjem, solju i paprom. U mješavinu žumanjka i vrhnja umiješamo oko 5 žlica vruće juhe od krupice, skinemo lonac sa štednjaka i juhu legiramo mješavinom žumanjka i vrhnja.

Oznake: