Recepti - Juhe - Čorbe

26 siječnja 2013

Francuska juha s povrćem

Za dobar obrok nije najvažnije imati puno novca, dobro opremljenu kuhinju i kuharice - uspješnice. Najvažniji su začini, ideja i volja.

Sastojci za 4 osobe
150 g  konzerviranog Graška
150 g  cvjetače
20 g  celerove stabljike
  limunov sok
  peršin
1 vrećica  Francuske juhe

Postupak
1.  Celerovu stabljiku narežite na sitne kockice, a cvjetaču razlomite na sitne cvjetiće. 

2.  U litri kipuće vode prokuhajte povrće nekoliko minuta, a zatim umiješajte sadržaj vrećice Francuske juhe. Kuhajte na laganoj vatri još 20 minuta. 

3.  Potkraj kuhanja dodajte grašak. 
  
Posluživanje
Francuskoj juhi s povrćem prije posluživanja dodajte nekoliko kapi limunova soka i nasjeckani peršin.

Savjet
Juhi nakon kuhanja možete dodati svježu rajčicu, koju ste prethodno ogulili, očistili od sjemenki i narezali na kockice.