Recepti - Juhe - Čorbe

07 studenoga 2008

Zapečena juha od luka

Sastijci: 3 velike glavice luka
4 žlice maslaca
1 žlica brašna
3/4 l vode
1 žlica soli
1 navršak noža
bjelog papra
2 kriške bijelog kruha
1 šalica suhog
bijelog vina
50 g naribana sira

Priprema juhe: Luk ogulimo i narežemo na tanke ploške. Rastopimo polovicu maslaca i na njoj prevrućući zlatnožuto popržimo kolutiće luka. Brašnom pospemo luk, Zapržimo ga i malo pomalo miješajući dolijemo vodu. dodamo sol i papar. juhu od luka kuhamo pokrivenu 20 minuta na srednje jakoj vatri. Kriške bijelog kruha raspolovimo i zlatnosmeđe popržimo s obju strana na ostatku maslaca. Pećnicu ugrijemo na jaku temperaturu. Kriške bijeloga kruha razdijelimo u 4 vatrostalne šalice za juhu. Juhu od luka skinemo sa štednjaka i u nju uimješamo bijelo vino. Juhom prelijemo kriške bijelog kruha, pospemo naribanim sirom i zapečemo 5-10 minuta na najgornoj prečki pečnice ili u roštilju, da se sir počne topiti i dobije svijetlu zlatnosmeđu boju.

Oznake: