Recepti - Juhe - Čorbe

07 studenoga 2008

Juha od češnaka

Sastojci: 200 g bijelog kruha
4 režnja češnjaka
1/4 žlice soli
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica paprike slatke
3/4 l vode
4 jaja
2 žlice sitno
nasjeckanog
vlasca

Priprema juhe: Bijeli kruh narežemo na vrlo tanke kriške. Češnjak ogulimo, krupno narežemo i zgnječimo sa solju. Ulje ugrijemo u veliku loncu pa češnjak izmiješamo s vrućim uljem. Kriške bjelog kruha stavimo na ulje i malo popržima s obju strana, oprezno preokrećući. Papriku pospemo po bijelom kruhu i dolijemo hladnu vodu. Kad juha zakuha pustimo je da na blagoj vatri vrije 2-3 minuta. Lonac skinemo sa štednjaka. Jaja razbijemo jedno za drugim, svako pustimo de klizne u zaimaču pa ga sa zaimače stavimo u vruću juhu. Lonac s juhom zatim vratimo na pločku štednjaka i tamo ga na blagoj vatri ostavimo da se bjelanci skrutnu. Iz juhe izvadimo svaki put po jedno jaje, stavimo ga u šalicu za juhu, posolimo, poparimo i prelijemo juhom, pospemo vlascem.

Oznake: