Recepti - Juhe - Čorbe

30 siječnja 2009

Kremasta juha od tikve

Sastojci: 1 kg tikve
200 g slatkog vrhnja
1 šalica mlijeka
1 žlica šećera
1 navršak noža
bijelog papra
1 prstohvat naribanog
muškatok oraščića
1 šalica juhe od peradi
2 kriške bijelog kruha
2 žlice maslaca
2 žlice naribanog sira

Priprema juhe:Pećnicu ugrijemo na 180*C. Tikve ogulimo, očistimo od koštica i meso narežemo na kockice. Vrhnje izmiješamo s mlijekom, solju, paprom, oraščićem i juhom od peradi, pa pomiješamo s mesom tikve. Time napunimo vatrostalnu posudu i juhu pokrivenu zgotovimo za 60 minuta u pećnici. Kriške bijeloga kruha narežemo na kockice. Maslac rastopimo u tavu i na njemu zlatnosmeđe popržimo kockice kruha. Juhu izvadimo iz pećnice, snažno je promiješamo žicom za snijeg i nalijemo u 4 šalice za juhu. Kocke kruha razdijelimo po porcijama i pospemo naribanim sirom.